Rijbewijs halen met dyslexie

Rijles met dyslexieAls je dyslexie hebt, kun je tijdens je theorie-examen extra tijd reserveren. Dit is een examen met geluid. Dat kan rechtstreeks via www.cbr.nl. Rijschool Stroomer kan dit ook voor je aanvragen. Heb je een dyslexieverklaring? Dan kun je binnen 14 dagen na examendatum de toeslag terugvragen via dit formulier. Dit hoeft niet als je de dyslexieverklaring al eerder hebt ingediend. Als je dyslexieverklaring niet vooraf goedgekeurd is, stuur deze dan mee ter beoordeling.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een individueel theorie-examen te doen. Dit geldt alleen als je geen klassikaal examen kan afleggen.

Rijschool Stroomer en dyslexie

Leren autorijden en uiteindelijk je rijbewijs halen met dyslexie is goed mogelijk met speciale begeleiding. Indien je last hebt van dyslexie, dan heb je moeite om de woorden op de juiste manier en snel te lezen en tegelijkertijd te begrijpen. Het kan voor jou heel lastig zijn om vaardigheden te automatiseren en als vanzelf uit te voeren.

Rijschool Stroomer biedt onder andere voor personen met dyslexie extra begeleiding in het leren van de theorie. Je krijgt extra les in de verkeersregels en -tekens in het algemeen en de CBR-eisen in het bijzonder. Elke cursus eindigt met een proefexamen om te toetsen wat je geleerd hebt. Vooral voor mensen met dyslexie of andere hindernissen kan het verstandig zijn om gebruik te maken van deze vorm van begeleiding.

De theorieles van Stroomer vergroot jouw kans van slagen aanzienlijk. Onder speciale begeleiding van onze rustige en geduldige instructeurs zorgen we ervoor dat je toch je rijbewijs kunt halen. Wij slepen alle leerlingen er doorheen!